Az “első éjszaka joga”…

Ezt épp a vonaton találtam ki, még áprilisban, amikor hazafelé tartottam egy olyan találkozóról, ahová akkor hívtak, miután már ki lett fizetve az álomház…

Aztán rögtön másnap jött a derült égből a villámcsapás… Ekkor álltam neki a Zsebserpa folytatását írni, ami most nem vályogházakról fog szólni.

Egyelőre Hogyan vegyünk családi házat? munkacímen fut, télen megírom.

Az első éjszaka joga egy fejezetcím. Nem a középkori, szokásról szól, amikor a jobbágy esküvője után a földesurat “illette meg” az első éjszaka joga a menyasszonnyal… Nem.

Ha én nagyon sok pénzt készülnék kiadni egy családi, vagy bármilyen házért, lakásért, biztos elvárnám, hogy még vétel előtt egy éjszakát az épületben aludjak. Ez a gondolat eddig nem volt bennem, ilyen történetet nem tudnék kitalálni. Egy éjszaka alatt nagyon sok minden ki tud derülni… Hangok, egyebek, azért vicces, hogy pár ezer forintos cipőt nem rendelünk szívesen neten, mert ugye szeretjük a boltban felpróbálni. Nagyon sok milliós házakat meg úgy kifizetünk, hogy azt sem tudjuk, mi hol van benne? Nem fura? Jó, értem én, a szakembereknek is szeretnél munkát adni, meg tök mindegy neked, mennyit költesz rá.

 

2

Kedvencem, amikor azt mondod: Rá kell költeni 2-3 milliót és jó lesz…(és ha dupláját?)

3

Ez hat hónapból egy nap…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s